Beste mensen,

 

Nepal een prachtig land in Azië met de Himalaya, het dak van de wereld. Helaas ook heel veel armoede, het is een van de armste landen op de wereld. Het land heeft ook veel pech met de regelmatige aardbevingen en in de moessontijd overstromingen.

De liefde voor het land is in eerste instantie begonnen om de prachtige bergen en fenomenale uitzichten en zo is ook de liefde voor de bevolking gegroeid. Lieve hardwerkende mensen.

Zelf ben ik een aantal jaren geleden begonnen met sparen, geen nutteloze cadeaus meer voor verjaardagen, maar geld inzamelen om mijn inmiddels eigen projecten te steunen.

 

Een van de projecten is de herbouw van een school, midden in het land, bij het epicentrum van de aardbeving. Hier zijn nauwelijks wegen waar de kinderen uren lopen om naar school te gaan. De school is verwoest door de aardbeving. In november gaat mijn man Henk een trekking lopen en ik op pad met een gids om mijn projecten te bezoeken, te doneren, knuffels uit te delen en medische apparatuur te brengen o.a. naar een ziekenhuis in Bakthapur.

Een deel van de herbouw van de school is uitgevoerd en er staan palen (tegen aardbevingen). De fundering en een gedeelte van de eerste verdieping is min of meer uitgevoerd dankzij het geld wat ik eerder heb gedoneerd.

Het geld is nu op en het project ligt stil.

De regering doet helaas niets.

Inmiddels heb ik € 7.000 gespaard. In november heb ik € 15.000 euro nodig om de hele school af te kunnen bouwen.

 

Wilt u iets donderen, alles is welkom.

 

Lieve groet van Annelies en Henk Uitewaal